Revalidatie

Metrisquare biedt een multidisciplinaire oplossing voor cognitief testen en trainen. Dit is bijzonder geschikt voor revalidatiecentra, omdat het systeem daar zowel door de (neuro-)psychologen, als ook door de ergotherapeuten en logopedisten gebruikt kan worden.

De volgende video toont een patiënt van HESS revalidatieziekenhuis Bietigheim-Bissingen (Germany) die een Trailmaking test uitvoert.

Hieronder een video van een patiënt van RevArte Rehabilitation Hospital, die een test op een tablet uitvoert terwijl hij in een standing aid staat. We vroegen patiënten al vaak, inclusief ouderen, of ze het gebruik van het tablet en de digitale pen prettig vinden. Ze zijn er over het algemeen heel snel aan gewend en vinden de vraag zelfs een beetje overbodig: “Dat is toch net hetzelfde als papier?” zeggen ze dan. Soms ervaren ze het tablet zelfs als prettiger dan papier: vaak heeft een revaliderende patiënt ook motorische problemen of kan bijvoorbeeld maar één arm gebruiken. Papier heeft dan de neiging te verschuiven, terwijl het tablet wat steviger op tafel blijft liggen.

Een andere, meer algemene video introduceert diverse innovatieve oplossing voor onderzoek en behandeling bij RevArte revalidatieziekenhuis. Ook de RevArte Visual Search Taak komt erin aan bod.
here.

Sophie Huybrechts at RevArte Rehabilitation Hospital, using RevArte Visual Search Task (RVST)

Sophie Huybrechts (RevArte Revalidatieziekenhuis), en de RevArte Visual Search Task (RVST)